Informacija
(8 46) 49 10 09
(8 46) 38 19 59
Registratūra
(8 46) 38 50 52
(8 46) 49 11 11
Priėmimo skyrius
(8 46) 49 10 19

Į palatas maistas keliaus po gaubtu

Nevaikštantys ir palatose besimaitinantys Klaipėdos jūrininkų ligoninės pacientai nuo šiol sulauks dar šiltesnio ir aplinkos nepaveikto maisto. Įstaiga įsigijo 200 maisto padėklų su gaubtu.

Klaipėdos jūrininkų ligoninė siekia vis aukštesnių gydymo bei slaugos standartų. Čia svarbi ne tik medikų kvalifikacija, diagnostikos įranga, profesionali slauga, bet ir komfortiška aplinka bei kokybiškas, visavertis maitinimas.

„Vadovaujantis ES ir mūsų šalies teisės aktais, reglamentuojančiais maisto saugą ir kokybę, ligoninėje ir jos padaliniuose nuolatos patys save kontroliuojame. Atlikus keletą patikrinimų, pabendravus su pacientais ir išklausius jų, bei darbuotojų rekomendacijų apie estetišką ir higienišką maisto pateikimą, įgyvendinome vieną iš jau anksčiau siektų tikslų – į palatas pacientams pateikti šiltą, išorės nepaveiktą maistą. Tam įsigijome ir į skyrius išdalinome 200 maisto padėklų su gaubtu“, – pasakojo Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausioji slaugytoja Aida Smagurienė.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės pacientai maitinami kokybišku, įstaigos virtuvėje gaminamu maistu. Per dieną tris kartus 330–350 žmonių pamaitinti turintis Maisto paruošimo skyrius pernai buvo visiškai atnaujintas, pakeista didžioji dalis maisto gaminimo įrangos. Virtuvėje taikomos pačios naujausios ir moderniausios technologijos, ne tik palengvinančios darbą, bet ir garantuojančios, kad pacientui bus pateiktas geresnės kokybės ir saugesnis maistas.

Iš Maisto paruošimo skyriaus maistas atgabenamas į skyrių virtuvėles, šalia kurių įrengtos nedidelės valgyklos. Jose maitinasi galintys judėti pacientai.

Daliai pacientų, kurie dėl sveikatos būklės judėti negali, maistas atnešamas į palatą. 

„Ligoninėje pacientai yra labai pažeidžiami, turi specialiųjų poreikių, todėl kokybiškas maistas jiems yra labai svarbus. Dar labai svarbu, kad maistas pacientus pasiektų tinkamos temperatūros. Ši problema didžiąja dalimi jau buvo išspręsta – įsigyti vežimėliai maistui, kurie palaiko reikiamą temperatūrą: šilto maisto 68, o šalto – 8 laipsnius. Nuo šiol galėsime būti ramūs, kad maistas neatauš ir nešamas ant padėklų“, – džiaugėsi A.Smagurienė.

 „Lietuvoje ne visos ligoninės turi savo maisto paruošimo skyrius. Turėti savo virtuvę ir ją išlaikyti nėra pigu. Tačiau vietoje gamintas maistas turi daugybę privalumų: jis yra šviežesnis, neatšildytas. Turint savo virtuvę mes galime labiau kontroliuoti gaminamo maisto kokybę, greičiau reaguoti į pacientų pastabas ir poreikius. O mums jie svarbiausi“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Ligoninės dietistės savaitei laiko sudaro meniu 9 dietoms, kurios taikomos pacientams, atsižvelgiant į jų ligas, sveikatos būklę.

 

Klaipėdos jūrininkų ligoninės inf.

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atanujinta 2018-04-17 15:04:27