Informacija
(8 46) 49 10 09
(8 46) 38 19 59
Registratūra
(8 46) 38 50 52
(8 46) 49 11 11
Priėmimo skyrius
(8 46) 49 10 19

Virtuvėje – moderniausia maisto gaminimo įranga

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje baigtas Maisto paruošimo skyriaus remontas. Visiškai atnaujinta ne tik aplinka, bet ir didžioji dalis maisto gaminimo įrangos. Virtuvėje taikomos pačios naujausios ir moderniausios technologijos, ne tik palengvinančios darbą, bet ir garantuojančios, kad pacientui bus pateiktas geresnės kokybės ir saugesnis maistas.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos viršininkas – valstybinis veterinarijos inspektorius Antanas Bauža džiaugėsi pokyčiais.

„Labai džiaugiamės, kad Klaipėdos jūrininkų ligoninės maisto paruošimo skyrius yra įrengtas labai šiuolaikiškai, atitinka visus maisto paruošimo poreikius. Visa įranga, konvekcinės krosnys, malimo mašinos, kildinimo spintos yra naujausios technologijos. Ligoninėje pacientai yra labai pažeidžiami, turi specialiųjų poreikių, todėl kokybiškas maistas jiems yra labai svarbus. Dar labai svarbu, kad maistas pacientus pasiektų tinkamos temperatūros. Ši problema čia taip pat išspręsta. Įsigyti vežimėliai maistui, kurie palaiko reikiamą maisto temperatūrą: šilto maisto 68, o šalto – 8 laipsnius“, – įrangos privalumus vardijo A.Bauža.

Maisto paruošimo skyriaus vyresnioji technologė Danutė Valauskienė vardino ir kitus labai svarbius pokyčius. Skyriuje pakeista sienų ir grindų danga, įrengta galinga programuojama ventiliacinė sistema, pakeista kanalizacija, elektros instaliacija, sumontuotos naujoviškos efektyvios šaldymo kameros su užtikrintu temperatūros palaikymu.

Darbuotojas itin džiugina darbą palengvinanti nauja virtuvės įranga. Moderniausiais maisto gaminimo centre produktus galima virti garuose, kepti sausai.

Per dieną tris kartus 330–350 žmonių pamaitinti turinti virtuvė praturtėjo greito vėsinimo spinta, kurioje saugiai ir itin greitai atvėsta šaltiems patiekalams gaminti reikalingi produktai.

Virėjos džiaugiasi ir maisto virimo katilu su maišymo – plakimo įranga.

„Sudedame žalias bulves, o išimame bulvių košę“, – pasakodamos juokauja virėjos.

Virtuvė įsigijo ir universalius plakiklius mėsos gaminių, miltinių gaminių skyriui, pusgaminių laikymo šaldytuvus, konditerijos cechas – kildinimo ir kepino spintą, kurioje kildinant tešlą užduodamas specialus drėgmės ir temperatūros rėžimas. Bandelių formavimui įsigytas higieniškas ąžuolinis stalas

Ligoninės skyrių virtuvėlės aprūpintos specialiais vežimėliais, kurie turi šildymo ir šaldytuvo funkcijas, kad maistas pacientus pasiektų tinkamos temperatūros.

„Lietuvoje ne visos ligoninės turi savo maisto paruošimo skyrius. Turėti savo virtuvę ir ją išlaikyti nėra pigu. Tačiau vietoje gamintas maistas turi daugybę privalumų: jis yra šviežesnis, neatšildytas. Turint savo virtuvę mes galime labiau kontroliuoti gaminamo maisto kokybę, greičiau reaguoti į pacientų pastabas ir poreikius. O mums jie svarbiausi“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Maisto paruošimo skyriaus remontas ir įrangos atnaujinimas vyko etapais nuo 2015 metų. Bendra projekto vertė – 496 tūkst. eurų. Iš jų už 2015 tūkst. eurų įsigyta įrengimų, o už 284 tūkst. eurų atliktas remontas. Maisto paruošimo skyriaus remontui lėšos skirtos iš valstybės investicinių programų.

 

Klaipėdos jūrininkų ligoninės inf.